Празнични попусти

GARMIN часовник е одличен подарок!

Повеќе >>
Вежбајте дишење со GARMIN

Без разлика дали сакате да ја зголемите вашата свест, да ја подобрите вашата ментална острина, да ги оптимизирате вашите работни перформанси или да се подготвите за спиење, дишењето – или вежбањето за дишење – може да помогне.

Quiet

Ова е 10-минутна вежба која ќе ве заспие. Полека се акумулира додека не можете да вдишите 4 секунди, да го задржите здивот 7 секунди и да издишете 8 секунди.

Coherence

Оваа 15-минутна вежба е дизајнирана да ви помогне да се чувствувате урамнотежени и смирени наместо да бидете возбудени или претерано опуштени. Постепено го успорувате дишењето додека не постигнете стабилно вдишување од 6 секунди и издишување од 6 секунди.

Relax and focus

Уште една вежба од 15 минути дизајнирана да ве стави во фокусирана и концентрирана состојба без стрес. Оваа техника е позната и како „Дишење во кутија“ или „Четирикратен здив“ и ви помага да работите кон шема на дишење „4: 4: 4: 4“ – вдишете 4 секунди, задржете го здивот 4 секунди, издишете 4 секунди. , и 4 секунди Задржете го здивот.

Постои и 5-минутна верзија на оваа вежба која се препорачува доколку вашиот часовник детектира ненормално високи нивоа на стрес и потоа ви испрати известување дека е време да се опуштите.

Кога ќе завршите, вашиот часовник ќе ви го покаже просечниот пулс и промената на нивото на стрес што сте успеале да ги постигнете со вежбата за дишење. Можете да ги прегледате овие вежби во секое време преку апликацијата Garmin Connect за да ги проверите графиконите на вашата стапка на дишење, нивото на стрес и пулсот за време на вежбата.

Ако се чувствувате непријатно на почетокот на вежбата, не се откажувајте. Како што ќе се навикнете на шемите на дишење и ќе научите подобро да го контролирате вашето дишење, ќе почнете да ги забележувате придобивките што доаѓаат со тоа. Како и со секоја друга вежба, ова бара одредена пракса. Но, за разлика од многу други вежби за обука, не ви треба опрема или лекции. Само тивко место … а можеби и перница.


Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.