×

Cart

Subtotal:

Reset за GARMIN fenix серија

Забележавте некој проблем во работењето на Вашиот GARMIN fenix 5?
Како не би барале која функција е вклучена или исклучена, најбрзо решение е да се врати на фабричките подесувања – Restore to defaults.

Или целосно да се избрише со оваа постапка:
Исклучете го часовнико  fenix
задржете ги копчињата down, start, backи power во исто време
Кога ќе го слушнете првиот beep звук пуштете го start копчето
Кога ќе го слушнете вториот beep звук, пуштете ги сите копчиња
Часовникот ќе се вклучи и ќе ви побара повторно да ги внесете вашите податоци
Оставете го часовникот надвор, на отворено небо со што поголем отворен поглед нагоре и причекајте најмалку 20 минути да добие прием на сателити.

 

Ако ви се појави проблем да неможете да го конектирате часовникот на компјутер со Garmin Express, можете да пробате со оваа постапка:

If the device is still unable to be recognized by the computer you can force the device to go into mass storage mode:

 1. Disconnect device from computer
 2. Power device off
 3. Press and hold the Start/Stop button (top right)1
 4. Plug device into computer
 5. Wait until device is recognized by computer (may take up to 30 seconds)
 6. If prompted, install USB device drivers:
  1. Choose, “No, not at this time”
  2. Click Next
  3. Choose Install USB drivers automatically (Recommended)
  4. Click Next and wait for USB driver installation to complete
  5. Click Finish
 7. Release appropriate button(s)

Notes: On step 5 you should see the Garmin triangle logo on the watch. Keep holding the start/stop button down for 30 seconds, then let go even though you don’t see it appear as a device in FInder. I never got prompted to install USB drivers but soon after releasing the start/stop button, the watch appeared as a device in Finder and it showed connected in Garmin Express. The device should automatically go into Mass Storage mode, which is indicated by the USB symbol below the time.