Празнични попусти

GARMIN часовник е одличен подарок!

Повеќе >>

Сите ние имаме свои рути што ги знаеме и ги сакаме. Но, ако посакате да истражувате нешто ново, најдобриот начин да стигнете до таму е да имате курс што треба да го следите. Во апликацијата Garmin Connect™, лесно е да се дизајнира рута, која потоа можете да ја испратите на вашиот паметен часовник, како и на пријателите. Паа, ајде да се фатиме за работа …

Без разлика дали сте тркач или велосипедист, уредите на Garmin можат да ве водат низ вашиот сопствен правен курс додека сте во движење, овозможувајќи ви да се фокусирате на задачата што ја имате.
Garmin Connect™, апликацијата што ја користат љубителите на фитнес ширум светот за да ги следат и анализираат метриките на нивното тело, е преполна со огромен број функции кои ќе ви помогнат да ги насочите вашите тренинзи. И додека има илјадници претходно изградени курсеви за избор од апликацијата, понекогаш не постои замена за да можете да го нацртате вашиот сопствен пат. Без разлика дали сте организатор на трка кој треба да измери прецизно растојание или едноставно барате да составите нов лежерен курс низ вашето соседство, продолжете да читате за да научите како да креирате курс во Garmin Connect.

Чекор 1: Користете го веб-интерфејсот ако можете.
Иако можете да изградите курс во апликацијата Garmin Connect на вашиот телефон, компјутерот со монитор и глушец ќе го олесни постигнувањето на совршениот курс – до најтесниот агол и на која страна од улицата планирате Биди на. Уште подобро? Ако креирате курс на веб-платформа, тој автоматски ќе се појави во вашата апликација.

Чекор 2: Креирајте нов курс.
Во интерфејсот на Garmin Connect (без разлика дали е верзија на веб или мобилна апликација), кликнете на „Тренинг и планирање“ и потоа „Курсеви“, каде што ќе има опција за „Креирај ново“. Наведете каков тип на курсеви сакате од наведените опции, кои ќе вклучуваат различни видови на трчање и возење велосипед.
Чекор 3: Изберете помеѓу сопствена или автоматска рута.
Ова ќе биде методот на цртање за следниот чекор – дали сакате рачно да го изработите вашиот совршен курс или сакате да можете да ја изберете вашата локација, претпочитаното растојание и вашата општа насока и Garmin Connect да ви овозможи трчање или возење велосипед јамка врз основа на тоа? Ако претпочитате да направите сами, приспособениот метод на цртање треба да биде стандарден за повеќето сметки. Ако сакате малку насоки, изберете го методот на автоматско цртање за предложен курс.
Чекор 4: Изберете да следите популарни рути, да следите патишта или слободно да го нацртате вашиот курс.
Тоа е прилично едноставно – можете да изберете да следите популарни маршрути од други корисници на Garmin (што може да ви помогне да избегнете работи како тесни патишта што вклучуваат непосредна близина до автомобили), можете да ги следите патиштата на мапата или слободно да го нацртате вашиот курс точно како што сакаш. Ако имате нешто конкретно на ум, ви препорачуваме цртање со слободна рака. Со едноставно кликнување на мапата за да креирате поени на вашата патека, можете да изберете точно каде сакате да трчате или да возите велосипед. Под претпоставка дека сте внимателни, цртањето со слободна рака може да резултира и со попрецизно растојание на курсот, што е важно ако се стремите кон точно време или ако креирате курс за некој настан.

Ако креирате велосипедски курс – специјално за друмски велосипедизам, планински велосипедизам или теренски чакал – ќе можете да видите и категоризирани искачувања, кои ќе ве известат колку патот или патеката ќе бидат стрмни кога ќе излезете. Во зависност од тоа колку сакате да работите, ова ви овозможува или да ги прегрнете ридовите или да ги избегнете.

Чекор 5: Зачувајте го вашиот курс.
Можете да го наречете што и да ви се допадне, а потоа да одлучите да го направите или јавен или приватен курс. (Ако планирате да го споделите курсот со пријателите, погрижете се да го поставите на јавен.) Откако ќе се зачува курсот, изберете го копчето „испрати на уред“ на дното од екранот и наведете кој уред сакате да го прикаже курс. Следниот пат кога вашиот уред ќе се синхронизира со апликацијата Garmin Connect, курсот автоматски ќе се преземе и ќе биде подготвен за завршување.
Чекор 6: Споделете го вашиот курс со вашите пријатели.
Ако не сте расположени за самостојна авантура, потребно е само брзо порака до вашиот пријател да ја сподели врската до курсот во Garmin Connect што планирате да го завршите. Вашите пријатели може да ја користи таа врска за да го отворат курсот во нивната апликација Garmin Connect, да го испратат на свој компатибилен уред и да биде подготвен да се тргне за неколку секунди.

Ако возите велосипед со велосипедски компјутер компатибилен со GroupRide, можете едноставно да го споделите кодот на возењето со вашите пријатели и тие ќе можат да го внесат директно во нивниот компатибилен уред за да се приклучат на групата и да ја видат навигацијата на патеката. Кога корисниците ќе го започнат своето возење, можат да овозможат споделување локација за да можат сите во возењето да видат каде се нивните придружници.

Подготвени сте да креирате своја авантура? Ако веќе немате, изберете некој Garmin часовник или друг уред и направете account на Garmin Connect за да започнете да го градите текот на вашите соништа.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.