Новите Venu 3

Достапни за преднарачка

Повеќе >>
GPSMAP 67 и eTrex SE рачните GPS уреди имаат подолго траење на батеријата, подобрена прецизност на положбата и глобална комуникација преку сателитската технологија inReach

Garmin ја промовираше серијата GPSMAP® 67 и eTrex® SE – најновите модели во импресивна палета на ГПС уреди за навигација на отворено. Водете нови авантури со овие цврсти GPS рачни уреди преполни со алатки кои ќе ви помогнат да го пронајдете патот и подобрено траење на батеријата за поддршка на подолги експедиции. Новата постава има мулти-GNSS за подобра покриеност во предизвикувачки средини. GPSMAP 67/67i оди чекор понапред со поддршката за повеќе опсег што користи повеќе фреквенции дополнително ја подобрува точноста на позиционирањето. Дополнително, GPSMAP 67i со технологијата inReach® им овозможува на корисниците да останат во контакт со пријателите и семејството дури и без мобилна услуга – и доколку е потребно, активирајте интерактивен SOS до Garmin ResponseSM Center1 со персонал 24/7.

Новите GPSMAP 67 и eTRex SE garmin.mk
„Без разлика дали сте на попладневно планинарење или се качувате на планина на продолжена експедиција, eTrex SE и GPSMAP 67 им нудат на трагачите по авантури совршен придружник за навигација и спокојна мисла кога ја имаат докажаната GPS технологија на Garmin. За оние кои претпочитаат глобална комуникација и SOS функции, GPSMAP 67i со технологијата inReach обезбедува комуникација преку 100% глобалната сателитска мрежа Iridium. Пријатно изненадуваат и подобрувањата во траењето на батеријата, како и за супериорната GPS технологија која ви ги дава сите информации што ви се потребни, вклучително и Active Weather, паметни известувања и повеќе кога истражувате локации“. – Ден Бартел, потпретседател на Garmin за глобална продажба на потрошувачи.

Истражувајте самоуверено со премиум GPSMAP 67 и 67i

Целосно новата серија GPSMAP 67 нуди два модела, контролирани со копчиња изградени цврсто за секоја авантура со екран во боја читлив од 3 инчи на сончева светлина. Двата модела се напојуваат со внатрешни литиум-јонски батерии за продолжен животен век, што може да се пофали до 180 часа во стандарден режим и до 840 часа во режим на експедиција.

Оutdoor авантури со GPSMAP 67 garmin.mk
Двата модели им овозможуваат на корисниците пристап до претходно вчитаното мапирање TopoActive од Garmin, гледање сателитски снимки и навигација со поддршка за GNSS со повеќе опсег и сензори за да истражуваат со сигурност.

Авантуристите, исто така, можат да преземаат врвни мапи со претплата за Outdoor Maps+, која претходно беше достапна само на рачните уреди од серијата Montana® 700. Тие исто така располагаат со компас со 3 оски и барометарски висински мерач за корисниците да можат да ја видат нивната надморска височина и воздушен притисок кога истражуваат на височина.

Користејќи ја технологијата inReach, GPSMAP 67i овозможува двонасочно испраќање пораки и следење локација преку 100% глобалната сателитска мрежа Iridium®. Корисниците можат да активираат интерактивен SOS на Garmin Response, професионален центар за итна координација со персонал 24/7, кој може да комуницира со корисникот покрај известувањето за соодветната организација за пребарување и спасување или други ресурси. Garmin Response ќе обезбеди ажурирања за статусот на напорите за одговор. Garmin Response ќе продолжи да го следи инцидентот додека не се реши. За повеќе информации за придобивките од претплатата на inReach, посетете: garmin.com/inReach.

Уживајте на отворено подолго со eTrex SE

eTrex SE е најновото повторување во најдолготрајната линија на издржливи, лесни за користење рачни уреди на Garmin. Оваа опција за рачен GPS на почетниот степен им овозможува на авантуристите до 168 часа во стандарден режим и до 1.800 часа во режим на експедиција со 2 AA батерии (одделно се продаваат). Исто така, располага со лесен за читање, 2,2“ дисплеј со висок контраст, кој им овозможува на истражувачите да гледаат точки, да ја следат нивната локација и да се движат по нивната патека, дури и при силна сончева светлина.
Цврстиот рачен уред е доволно цврст за да се справи со надворешните фактори, со водоотпорност IPX7 за да издржи бурно време. Корисниците исто така можат да го исцртаат курсот со вграден дигитален компас кој обезбедува точна насока дури и кога е во мирување.

Планирајте ја експедицијата

Кога се споени со компатибилен паметен телефон, сите три уреди можат да ја користат апликацијата Garmin Explore™ за пристап до активните извештаи за времето за ажурирани прогнози, плус Geocaching Live за мобилни ажурирања и синхронизација. Дури и кога е надвор од мрежата, апликацијата им овозможува на корисниците да вчитаат маршрути и точки на пат до нивниот рачен уред со или без Wi-Fi или мобилна услуга.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.