Preloader

ПРОМО

Подготви се навреме, нарачај TACX тренажер, испорака 1 до 7 дена. 5% попуст.Код: Т5

ПОГЛЕДНИ ПРОИЗВОДИ

Панче Зафиров и Владо Симеонов од МТБ Исток Кочани со македонски рекорд во еверестинг

На релација од Пашаџиково до локалитетот Аеродром кај рекреативниот центар Пониква на Осоговските Планини ја поминале за 19 часа и 19 минути, односно почнале рано наутро, а завршиле во ноќните часови.

Резултатот го мереа со GARMIN edge 530 bundle, премиум bike компјутер

– Еверестинг е веќе позната индивидуална велосипедска дисциплина во светот, а кај нас е сè уште малку застапена. Целта е на една иста патека да се повторува висинска разлика толку пати колку што е потребно да се достигне висината на Монт Еверест, односно 8.848 метри. Ние ја избравме оваа секција кон Пониква, а должината на патеката е 5,9 километри и висинска разлика од 410 метри. Притоа истата патека ја поминавме 25 пати и искачивме вкупна височина од 10.237 метри, односно ја надминавме височината на највисокиот врв во светот и дополнително ја возевме височината на Пониква. Досега рекордот во нашата земја го држеа двајца други велосипедисти, но тие имаа постигнато помала височина, изјави Панче Зафиров, велосипедист на МТБ Исток.

Со ова нивно достигнување тие допринесуваат и за промоција на капацитетите на Осоговските Планини за развој на рекреативниот планински велосипедизам.

Затвори

Најави се

Затвори

Кошничка (0)

Кошничката е празна Нема додадено производи во кошничката.

GARMIN

smart уреди за активен животен стил!

Овој производ може да се купи на 3-36 рати.