Празнични попусти

GARMIN часовник е одличен подарок!

Повеќе >>

Здравје на жените

ЗДРАВЈЕ НА ЖЕНИТЕ
За да им помогне на жените уште повеќе да го контролираат своето здравје, апликацијата Garmin Connect™ ви нуди место за следење и следење на вашиот циклус – вклучувајќи редовен, неправилен, премин во менопауза или бременост. Ова може да се најде во менито здравствена статистика под Менструален циклус/бременост.

Како што следите, ќе почнете да забележувате обрасци и трендови што можете да ги користите за да направите внимателен избор за вашето здравје и лесно да ги споделите со вашиот здравствен работник, доколку сакате.

Откако ќе ја поставите функцијата во Garmin Connect, може да ги гледате и информациите за циклусот директно на вашиот зглоб преку бесплатната апликација од нашата продавница за Connect IQ™.

СЛЕДЕЊЕ НА МЕНСТРУАЛНИОТ ЦИКЛУС
Ако вашиот циклус е редовен или неправилен, ќе имате можност да ги регистрирате периодите и симптомите (вклучувајќи расположение, исцедок, физички симптоми и друго) додека добивате упатства засновани на исхрана, тренинг и општо здравје во различните фази од вашиот менструален циклус. Исто така, ќе можете да ги гледате предвидувањата на периодот на периодот и плодноста заедно со другите ваши статистики во Garmin Connect.
РАЗБИРАЊЕ НА ФАЗИТЕ
Типичен менструален циклус е поделен на 4 фази. Garmin Connect ќе ги прикаже фазите на вашиот тековен циклус и ќе предвиди каде сте во циклусот. Предвидувањата се засноваат на претходните завршени циклуси што сте ги пријавиле.

Фаза 1: Менструација
Фаза 2: Фоликуларен
Фаза 3: Овулација
Фаза 4: Лутеална
Ако немате менструација, можете да го изберете типот на циклус без период и сепак да ги следите симптомите за да ви помогне подобро да го разберете вашето тело и ритамот на вашиот циклус. Ова може да биде корисно ако имате синдром на полицистични јајници или слични состојби, користите одредени видови на контрацепција за да го промените вашиот менструален циклус, доите, имате менопауза или други причини.

СЛЕДЕЊЕ НА БРЕМЕНОСТА
Ако во моментов сте бремени, можете да изберете Бремена како тип на циклус во поставките за Здравје на жените. Ова ќе ги паузира предвидувањата на вашиот циклус (ако моментално го следите вашиот менструален циклус). Ова вклучува прикажување на гестациската возраст и големината на вашето бебе, обезбедување неделно образование за вежбање и исхрана за време на бременоста и нудење уште повеќе опции за сеча од другите типови циклуси.
ОПЦИИ ЗА ПОДЕЛБА И ПОТСЕТУВАЊЕ
Вашите симптоми и потребите за поделба може да се променат како што напредува вашата бременост, и тоа е местото каде што различните опции за поделба може да станат корисни. Оваа функција го нуди следново:

Различни категории на поделба, вклучувајќи расположение, исцедок, симптоми специфични за бременоста и многу повеќе
Способност за рачно следење на движењето на вашето бебе, вклучувајќи клоци и икање
Способност за рачно внесување на нивото на гликоза во крвта (ако е дијагностициран со гестациски дијабетес) во текот на денот
Можете исто така да поставите приспособени потсетници за да ви помогнат да ги следите целите за хидратација или да ве потсети да го вежбате вашиот Кегел.

ЦЕЛИ за зголемување на телесната тежина
Ако сте заинтересирани да го следите вашето зголемување на телесната тежина во текот на бременоста, можете да ја вклучите функцијата Цел за зголемување на телесната тежина во поставките за Здравје на жените за да добиете опсег на тежина што се менува неделно како што напредува бременоста. Препораките се засноваат на националните упатства на САД.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.