Новите Venu 3

Достапни за преднарачка

Повеќе >>

Вие сте тркач кој бара малку повеќе структура, но не знаете од каде да започнете. Адаптивниот план за тренинг може да ви помогне да ги постигнете вашите цели, без разлика дали тоа е да постигнете ПР на одредена претстојна трка или да работите на постепено подобрување на целокупното фитнес ниво. Ако имате часовник Garmin, постојат неколку планови за тренинзи за трчање достапни во моментов за технологијата што веќе ја носите на вашиот зглоб. Компатибилните паметни часовници Garmin ги толкуваат вашите податоци за перформанси за да го разберат интензитетот и влијанието на вашите напори. Комбинирајте го ова со можноста да ги внесете вашите цели и да ја следите вашата историја на тренинзи во апликацијата Garmin Connect™ и сигурни сме дека ќе постигнете нов ПР. Меѓутоа, ако не сте сосема сигурни како да стигнете од точка А до точка Б, размислете да работите преку една од нашите три опции за адаптивни планови за тренинг во трчање.

1. Garmin Coach

Ви треба професионалец кој ќе ви помогне со тој план за полумаратонски тренинг? (Или 5K или 10K?) Нема проблем. Garmin Coach ви овозможува бесплатен пристап до лични тренери во апликацијата Garmin Connect. Едноставно изберете ја целта на трката, без разлика дали сте почетник или се надевате дека ќе постигнете 7-минутно темпо на трка и ќе можете да ги синхронизирате тренинзите со вашиот компатибилен Garmin часовник кој ќе се приспособи врз основа на вашите перформанси додека работите низ планот . Исто така, ќе ви бидат претставени видеа со совети за обука од вашиот тренер во текот на вашиот тренинг. Garmin Coach нуди три веродостојни тренери кои ќе ви послужат како ваш личен водич на барање: олимпиецот и најпродаваниот автор Џеф Галовеј, физиологот и онлајн тренер за трчање Грег Мекмилан или физиотерапевтот и експерт за трчање Ејми Паркерсон-Мичел. Прочитајте го овој блог пост за да дознаете повеќе за изборот на вистинскиот тренер на Garmin за вас врз основа на вашите перформанси, цели и претпочитан стил на вежбање.

2. Адаптивни тренинг планови

Ако претстои одредена трка или настан, адаптивните планови за тренинг за трка на Garmin ќе станат ваш нов најдобар пријател. Едноставно додајте ја вашата трка во вашиот account на Garmin Connect, или со избирање на трка веќе во Garmin Connect или со создавање на своја сопствена со придружен курс. Garmin ќе вклучи информации како теренот, насоката, брзината на ветрот и повеќе во предвидувањето на времето на трката – а потоа можете да додадете какви било специфични цели што ги имате, како што се времето и темпото. Откако ќе влезете во трката и целите, ние создаваме план за обука изграден за вас кој ќе се прилагоди на вашите перформанси и закрепнување. Имајте на ум дека за да го приспособите вашиот план за обука на специфичните метрики на вашето тело, ќе треба да го носите часовникот колку што е можно повеќе (вклучително и додека спиете), за да може да го земе предвид вашиот VO2 максимум, вашата историја на тренинг и многу повеќе. Прочитајте го овој блог пост за да дознаете повеќе за тоа како функционираат плановите за адаптивни тренинзи за трка на Garmin – и да започнете со тренирање за вашиот следен настан денес.

3. Дневни предложени тренинзи

Ако разновидноста е зачинот на вашиот живот, тогаш ќе сакате да ги посипете дневните предложени тренинзи и со вашиот компатибилен паметен часовник Garmin. Планот за тренинг не е секогаш специфичен за 5K или маратон – понекогаш само сакате да останете на врвот на целокупното ниво на фитнес. Имаме научно поддржани предлози и за тоа. Користејќи ги податоците за здравјето и фитнесот мерени со вашиот часовник Garmin и анализирани од единствената платформа Firstbeat Analytics™, вашите дневни предложени тренинзи ќе го земат предвид квалитетот на спиењето, нивото на стрес, оптоварувањето на тренингот, статусот на закрепнување и повеќе за да – погодивте – предложиме тренинг за да го завршите тој ден. Подготвени сте да ги облечете патиките и да поставите рекорди? Преземете ја апликацијата Garmin Connect за да започнете со план за тренинзи за трчање на Garmin – и не заборавајте да изберете некој од нашите најнови паметни часовници за трчање.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.