Корисниците на Dexcom G6 можат да ги видат нивоата и трендовите на гликоза на прв поглед, дури и додека вежбаат

GARMIN ги претстави апликациите Dexcom Connect IQ, обезбедувајќи им на луѓето со дијабетес тип 1 и тип 2 кои го користат Dexcom® G6 Continuous Glucose Monitor (CGM) System1, начин брзо да ги видат нивните нивоа и трендови на гликоза – дури и додека вежбаат – директно на нивните компатибилни Паметен часовник Garmin или компјутер за возење велосипед.2 Апликациите може да се преземат сега од продавницата Connect IQ™.

„Системите CGM на Dexcom го револуционизираа начинот на кој луѓето живеат со дијабетес, а ние сме воодушевени да им понудиме на нашите клиенти уште поудобен начин да ги видат нивните нивоа на гликоза“, рече Дан Бартел, потпретседател на Garmin за глобална продажба на потрошувачите. „Корисниците не само што можат да видат на кој начин нивните нивоа на гликоза се во тренд без да мораат да го извадат телефонот, туку можат да го сторат тоа дури и додека вежбаат, кога нивото на гликоза има потенцијал брзо да варира“.

Апликациите Dexcom Connect IQ, развиени од Garmin, им олеснуваат на луѓето со дијабетес да внимаваат на нивниот број на гликоза во секое време.

Во текот на денот

Достапна за широк спектар на паметни часовници Garmin, апликацијата Dexcom Connect IQ3 им овозможува на луѓето со дијабетес секундарен начин да ги гледаат нивните нивоа на гликоза, директно од зглобот. Со складирање на нивниот паметен телефон4, апликацијата им овозможува на луѓето со дијабетес да ги видат нивоата на гликоза и трендовите за да добијат појасна слика за тоа каде се движи нивниот број, како и 3-часовна историја на нивото на гликоза на која треба да се погледне назад.

За време на една активност

Додека се на трчање, возење велосипед или друга авантура, полето за податоци на Dexcom Connect IQ3 им овозможува на луѓето со дијабетес секундарен начин да ги видат и нивото на гликоза и статистиката за перформансите на едно место, за да можат повеќе да се фокусираат на вежбањето. Кога тренираат или се тркаат со компатибилен паметен часовник или велосипедски компјутер Edge®, корисниците можат да внимаваат на нивните нивоа и трендови на гликоза, како и нивните податоци за перформансите, директно на нивниот Garmin уред без да го вадат паметниот телефон.4,5

„Додавањето на Garmin уреди за носење и велосипедски компјутери во екосистемот Dexcom CGM е возбудлив напредок за корисниците на Dexcom кои сега можат лесно да ги гледаат и следат нивните нивоа на гликоза од нивниот омилен уред Garmin“, рече Џејк Лич, главен директор за технологија во Dexcom. „Garmin е нашиот прв партнер што се поврзува со Dexcom G6 преку нашиот нов API во реално време – покажувајќи ја вредноста на интегрираниот CGM и дополнително зацврстувајќи го Dexcom G6 како најмоќниот и најповрзан CGM во светот“.

Апликациите Dexcom Connect IQ се достапни за преземање од продавницата Connect IQ сега за клиентите во Соединетите Држави.

Конструирани одвнатре за живот однадвор, производите на Garmin го револуционизираа авијацијата, автомобилизмот, фитнесот, поморскиот и надворешниот начин на живот. Посветен на помагање на луѓето да го искористат максимумот од времето што го поминуваат за да ги следат своите страсти, Garmin верува дека секој ден е можност за иновации и шанса да се победи вчерашниот ден. За повеќе информации, посетете ја виртуелната прес-сала на Garmin на garmin.com/newsroom, е-пошта на [email protected] или следете не на facebook.com/garmin, twitter.com/garminnews, instagram.com/garmin, youtube.com/ garmin или linkedin.com/company/garmin.

1 Се продава одделно

2 Компатибилни уреди вклучуваат: fēnix® 6S Pro и Sapphire, fēnix 6 Pro и Sapphire, fēnix 6X Pro и Sapphire, серијата fēnix 6 Solar, серијата vívoactive® 4, серијата MARQ®, Venu® Sq – Music Edition, серијата Venuunner 2, ® 245 Music, Forerunner 745, Forerunner 945, Forerunner 945 LTE, quatix® 6 серии, tactix® Delta серии, Edge 530, Edge 830, Edge 1030 и Edge 1030 Plus. Наскоро во fēnix 6, fēnix 6S, Venu, Venu Sq, Legacy Series, Forerunner 245 и Enduro. Edge уредите се компатибилни само со полето за податоци Dexcom Connect IQ.

3 Апликациите Dexcom Connect IQ се само за секундарно прикажување на податоци од системот Dexcom CGM и се само за цели на пасивно следење. Апликациите Dexcom Connect IQ не се наменети да го заменат системот Dexcom CGM, ниту да ги заменат практиките за само-следење како што советува лекар. Сите терапевтски одлуки, вклучително и оние во врска со пресметувањето на дозите на инсулин или други лекови, не треба да се засноваат на податоците прикажани во апликациите Dexcom Connect IQ.

4 Компатибилниот паметен телефон мора да има конекција за податоци и да биде во опсегот BLE на паметниот часовник Dexcom G6 CGM и Garmin.

5 Компатибилниот паметен телефон мора да има конекција за податоци и да биде во опсегот BLE на велосипедскиот компјутер Dexcom G6 CGM и Garmin Edge.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.