Wine & Love

Намалени цени во Февруари!

Повеќе >>

Garmin Health присуствуваше заедно со Ergomotion® на FIBO – најголемиот светски саем за фитнес – во Келн, Германија, од 13-ти до 16-ти април.

ErgoSportive™ е интелигентен и приспособлив систем за обновување кој обезбедува иновативна врска помеѓу паметниот кревет и часовниците Garmin и е најновиот добитник на наградата за иновации и тренд на FIBO за 2023 година во категоријата Животен стил, животна рамнотежа и здравје.

Светскиот производител на паметни и прилагодливи кревети Ergomotion® е пионер на екосистем за спиење базиран на апликации кој ги поврзува паметните часовници Garmin со прилагодливи кревети за да понуди превентивна грижа за себе со балансирање на телото, умот и духот. Метриките од уредите за носење Garmin се комбинираат со податоците снимени од паметните сензори во основата за креветот за да им обезбедат на корисниците здравствени информации 24/7 и дневни препораки за подобро закрепнување, спиење и целокупно здравје.

Системот ErgoSportive™ вклучува придружна апликација која обезбедува дневни ажурирања за здравјето, следење на спиењето, персонализирани предлози и музика. Овој паметен и прилагодлив систем за обновување е овозможен преку интеграција со Health API, кој ги снабдува целодневната здравствена метрика од паметните часовници Garmin до екосистемот ErgoSportive™. Гармин уредите за носење се користат за персонализирање на повратните информации и за максимизирање на користењето на системот за спиење со користење на отчукувањата на срцето, респираторниот ритам, RMR калориите, Body Battery™ и податоците за стресот.

„Ergomotion развива и создава иновации во технологијата за спиење, а ErgoSportive™ е уште едно решение што ги користи нашите кревети како повеќе од парче мебел, станувајќи гаџет со директно влијание врз закрепнувањето на телото и квалитетот на сонот. Оваа нова ера на прилагодливи и паметни кревети е на пат да понуди ефективна регенерација во текот на ноќта и поенергично будење“, вели Нуно Фигуеиредо, управен директор на Ergomotion® Европа.

Целта е да се комбинираат збирките на податоци од две претходно одделни технологии за да можат корисниците да видат поголемо влијание врз свесноста за спиењето, „регенерираното будење“ и личните перформанси. Хигиената на сонот е суштински дел од здравиот начин на живот и е важна за намалување на стресот и закрепнување на кондицијата. Затоа, Јорн Ватцке, постар директор на Garmin Health за глобална продажба B2B вели: „Гармин уредите за носење обезбедуваат прецизно следење на спиењето и севкупна слика за тоа колку добро спиете со резултати за спиење, проценето времетраење на фазите на спиење и детални препораки за корисникот“. Додека една компонента сама по себе може да му даде на корисникот вредни информации за здравјето на спиењето, двете технологии комбинирани ќе обезбедат посеопфатна слика од кога било досега.

Паметните часовници Garmin не се дизајнирани или наменети за следење или дијагностицирање на болести или какви било медицински состојби. Најдете информации за метричката точност овде – .https://garmin.mk/support/accuracy/

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.