Празнични попусти

GARMIN часовник е одличен подарок!

Повеќе >>

Истражувачите користат податоци за носење за да помогнат во оценувањето на тешкотијата на патеката во природните резервати во Јужна Африка (Преторија)
Нов проект во Јужна Африка користи податоци од паметните часовници Garmin за мерење и оценување на тежината на патеката. Добиените податоци вклучуваат растојание, искачување и спуштање и потрошувачка на енергија (калории). Користејќи комбинација од објективни физички податоци и субјективни повратни информации на учесниците, Универзитетот во Преторија ќе примени систем за оценување на секоја патека, со што ќе им олесни на луѓето да одлучат која е најпогодна кога ги посетуваат природните резервати.

Користење на географски информациски системи за оценување на тешкотијата на патеката
Одделот за географија, геоинформатика и метеорологија на Универзитетот во Преторија ги комбинира истражувачите од геопросторната наука, човечката и физичката географија, науката за животната средина и атмосферската наука. За овој нов проект, истражувачите од одделот имаат за цел да ги моделираат трошоците за енергија (просечни трошоци за енергија по пол) за патеките за пешачење/трчање на природните резервати користејќи географски информациски системи. Ќе се применува систем за оценување на секоја патека врз основа на аспекти кои вклучуваат тежина, поминато време, градиент на патеката и очекуваната потрошена енергија. Се надеваме дека резултатите ќе придонесат за подобро управување и донесување одлуки за зелените површини, поинформирана јавност, подобрено здравје на населението и намален ризик од повреди и итни повици.

Собирање точни податоци од постоечките корисници на Garmin
Овој проект се потпира на способноста да се проверат податоците што се моделираат. Организаторите рекоа,
„Гармин е еден од најкористените брендови во популацијата што ги посетува нашите природни резервати. Така, веруваме дека соработката со Garmin ќе ги подобри нашите истражувачки податоци до степен што инаку не би можеле да го постигнеме. Понатаму, постоечките корисници на Garmin се поканети да придонесат за успехот на овој истражувачки проект. Ќе можеме подобро да ги потврдиме податоците и попрецизно да доделиме ниво на тежина на секоја патека. Платформата Fitrockr базирана на интеграција на Garmin Health API и Activity API дополнително ја подобрува употребливоста на овие доброволни податоци, бидејќи овозможува едноставно вклучување и споделување податоци, како и анализи откако ќе се соберат податоците.

Постојните корисници на Garmin ќе можат доброволно да ги споделат своите податоци за уредите за носење, како и комплетни онлајн анкети, така што истражувачите ќе можат да дознаат повеќе за тоа како посетителите ги доживуваат природните резервати. Учесниците ќе споделат детали за активностите, вклучувајќи брзина, растојание, искачување и спуштање, височина, време од денот, времетраење на пешачењето, вкупни потрошени калории и активни калории, просечно темпо, отчукување на срцето, оптоварување на тренингот, брзина на пешачење и многу повеќе. Сите овие фактори, особено потрошувачката на енергија (калории), ќе помогнат да се одреди нивото на тежина на одење/трчање. За оние кои ги користат патеките кои веќе не поседуваат паметен часовник Garmin, првите 100 квалификувани корисници кои ги споделуваат своите податоци (можност да го сторат тоа во онлајн анкетата) ќе добијат код за попуст од 20% за уред Garmin Instinct® 2/2S .

Идни планови
Тимот од Универзитетот во Преторија има планови дополнително да го надополни нивното упатство по патека за да вклучи работи како што се температура и влажност, како и здравствени метрика поврзани со вообичаени состојби, вклучувајќи хипертензија, кардиоваскуларни болести, дијабетес или респираторни заболувања, за да се прилагоди оценувањето систем и зголемување на пристапноста.

За Fitrockr и Garmin Health
Fitrockr е пакет производи на Digital Rebels GmbH — софтверска компанија со седиште во Берлин. Нејзината платформа за истражување и анализа им овозможува на организациите лесно да управуваат и да ги синхронизираат паметните часовници Garmin со пристап до необработени податоци со висока резолуција, независен хостинг, преноси на податоци во реално време и директна анализа и извоз. Fitrockr е една од најдлабоките интегрирани технолошки имплементации на Garmin Health API и SDK, обезбедувајќи корпоративни решенија Garmin Health од 2018 година.

За повеќе информации, посетете го Fitrockr на www.fitrockr.com или дознајте повеќе за Garmin Health Enterprise Health Solutions на www.garmin.com/health.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.