Празнични попусти

GARMIN часовник е одличен подарок!

Повеќе >>

Без разлика дали сакате да ја зголемите свеста, да го намалите стресот, да ја подобрите менталната острина, да ги зголемите перформансите во работата или да се подготвите за спиење – Mindful Breathing може да помогне.
Ако имате Vívoactive, Venu, Fenix можете да ја користите апликацијата Breathwork за да вежбате три различни техники на дишење – смирување, кохерентност и да се опуштите и фокусирате. Еве што можете да очекувате со секоја техника:

Смиреност
Ова е 10-минутна активност која ве става во подготвена состојба за спиење. Полека се развива се додека можете да вдишите 4 секунди, држите 7 секунди и издишувате 8 секунди.

Кохерентност
Оваа 15-минутна активност треба да ви помогне да се чувствувате балансирано и смирено, наместо да бидете возбудени или премногу опуштени. Постепено ќе го забавите дишењето сè додека не постигнете дури и вдишување од 6 секунди и издишување од 6 секунди.

Опуштање и фокусирање
Ова е уште една 15-минутна активност, наменета да ве стави во фокус и концентрација без стрес. Понекогаш наречена „Кутија за дишење“ или „Четирикратно дишење“, оваа техника ви помага да работите кон „4: 4: 4: 4“ шема на дишење – вдишување од 4 секунди, 4 секунди задржување, издишување од 4 секунди и 4 секунди задржување.
Исто така, постои 5-минутна верзија на оваа активност, што се предлага кога вашиот часовник открива невообичаени високи шипки на стрес и ви дава предупредување за релаксација за релаксација.

Кога ќе завршите, вашиот часовник ќе го прикаже времетраењето на просечното отчукување на срцето за време и промената на стресот од вашата активност на дишењето. Можете исто така да ја разгледате секоја активност во Garmin Connect за да ги видите графиконите на степенот на дишење, стресот и отчукувањата на срцето за време на сесијата.

Ако на почетокот се чувствувате непријатно, не откажувајте се. Како што се навикнувате на обрасците и ќе научите подобро да го контролирате дишењето, ќе започнете да ги забележувате придобивките сè повеќе. Како и секоја друга вежба, таа практикува. Но, за разлика од многу вежби, не ви треба опрема или лекции. Само тивок простор … а можеби и перница.


GARMIN часовниците имаат многу функции кои мотивираат на здрав и активен животен стил и го анализираат Вашиот ден. Еве некои избрани модели кои поддржуваат вежби со дишење

Нашиот тим Ви стои на располагање да ви ги презентира моделите и нивните функции, за да го одберете најдобриот часовник за Вашиот стил.
Слободно контактирајте на 076 306 200 или посетете не во нашиот GARMIN Showroom на бул.Партизански Одреди бр.107.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.