Политика на колачиња

Интернет страната garmin.mk користи колачиња со цел страната да работи правилно и во насока на подобрување на вашето целокупно корисничко искуство на нашата Веб страна.

Ги употребуваме за персонализација на содржинатa и огласите, унапредување на функционaлноста на социјалните медиуми и анализа на сообраќајот.

Со продолжување на користењето на нашата веб страна ја прифаќате употребата на колачињата (COOKIES).

Cookies се мали текстуални фајлови лоцирани на Вашиот уред за да собираат информации. Kолачињата се користат за нормално функционирање на одредени карактеристики на веб-страните што им го олеснува пристапот на корисниците до содржината.

Информациите собрани преку колачиња не ги користиме за да ве идентификуваме, туку да ги разбереме трендовите на употреба на нашата веб страна во насока на подобрување на нејзиниот перформанс. Колачињата може да ги зачуваат информациите за вашите кориснички навики, но не можат да ги читаат вашите лични податоци или информации од вашиот хард диск.

Типови на колачиња на интернeт страната garmin.mk

Неопходни колачиња

Колачиња за аналитика

Функционални колачиња

Колачиња за маркетинг

Неопходни колачиња – исто така понекогаш може да се наречат и HTML колачиња, се користат за навигација и за олеснување на вашиот пристап и користење на страната. Тие се неопходни зa пренос на комуникации на мрежата или за снабдување на услуги побарани од вас. Употребата на овие колачиња овозможува безбедно и ефикасно користење на колачињата. Нашата веб-страница бара употреба на овие колачиња за правилно управување или обезбедување на неопходните функции во врска со услугите што ги барате. На пример, нашата веб-страница ги користи овие колачиња за да идентификува доверлив веб сообраќај. Овие колачиња не содржат никакви лични податоци и не може да се исклучат со овие поставки.

Колачиња за аналитика – овие колачиња ни овозможуваат да ја подобриме работата на нашата веб-страна, дозволувајќи ни на нас и на нашите трети даватели на услуги да го препознаваме и броиме бројот на посетители и да видиме како посетителите се движат на нашата веб-страна кога ја користат. Овие колачиња генерираат збирна статистика што не е поврзана со индивидуализиран профил.

Функционални колачиња – овие колачиња се корисни за подобрување на искуството на вашата веб-страна, но не се од суштинско значење. На пример, овие колачиња ни помагаат да препознаеме дека се враќате на нашата веб-страна и да ја персонализираме содржината за вас.

Колачиња за маркетинг – истите може да ни овозможат да снимаме информации за вашата посета на нашата веб-страна со цел да ги направиме нашата веб-страна и рекламирањето прикажано на неа порелевантни за вашите интереси.Тие ни помагаат да го разбереме купувачкото однесување на нашите посетители, што ни помага да продолжиме да ја подобруваме нашата веб-страна во ваша корист. Овие може да бидат и колачиња од трета страна. Информациите собрани преку овие колачиња може да се користат за маркетинг активности на Google Ads и Facebook или за рекламирање на други веб-страни кои ќе ги посети корисникот кој претходно ја посетил нашата веб-страна. Google, Facebook и други трети страни прикажуваат AdWords односно реклами низ различни интернет страни и апликации кои корисникот ги посетува и користи. Овие реклами се засноваат и на претходни посети на корисниците на нашата веб-страна користејќи колачиња. Во секое време корисникот целосно да се откаже од овој вид рекламирање со поставување на поставките за колачиња во прелистувачот што го користи.

Доколку одредени колачиња сакате да ги оневозможите, или пак се предомислите откако ќе се согласите со нашата употреба на колачиња истото можете да го направите со подесување на пребарувачот од кој пристапувате. Некои функции на страната можно е да не работат исправно, доколку се оневозможат колачињата.

Ако имате какви било прашања или предлози во врска со оваа Политика, контактирајте не на e-mail: [email protected]

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.