Празнични попусти

GARMIN часовник е одличен подарок!

Повеќе >>

Tрчање и спорт на отворено е одлично за вашиот ум и тело, но важно е да ја имате на ум безбедноста. Можеби водите напорен живот и имате време да трчате само кога ќе се стемни. Или можеби тренирате за подолга трка како 10К, а вашите патеки водат доста далеку од дома. Не сакаме да размислуваме за тоа, но ситуации како овие имаат потенцијал за несреќа. Затоа Garmin часовниците имаат безбедносни функции како што се LiveTrack и Incident Detection and Assistance.

Што е LiveTrack?

LiveTrack креира real-time view на вашата локација кога трчате или имате друга активност надвор, а фамилијата или пријателите може да следат каде сте. Ова е не само одлична функција за вашите фанови да ја следат вашата трка во секој чекор, туку и вашите блиски да бидат спокојни додека тренирате.

За да почне LiveTrack сесија, поврзете го вашиот Garmin часовник или уред со Garmin Connect™ mobile app и активирајте LiveTrack за вашата конкретна активност. Ако изберете AutoStart, сите следни активности на тој уред автоматски ќе стартуваат LiveTrack session.

Кога ќе стартува LiveTrack сесија, вашиот  Garmin автоматски ќе испрати линк до контактите што сте ги додале преку your email, text, GroupTrack или Twitter. Преку овој линк тие ќе добијат web страна со мапа на која е прикажана актуелната локација на вашиот телефон или поврзан Garmin уред.

Што е Incident Detection and Assistance?

Garmin running watches that feature incident detection can sense when there is a drastic change in movement while recording a timed GPS activity1. In short, it can tell if you’ve fallen or had an accident. If an incident occurs, the Garmin Connect mobile app on your paired compatible smartphone can send automated text message and emails with your name and GPS location to up to three of your emergency contacts.

When a potential incident is detected, a message appears on your device and paired smartphone that lets you know your contacts will be informed after 30 seconds have elapsed. You can cancel the automated emergency message if assistance isn’t needed.

In order to enable incident detection, you must first pair your device with the Garmin Connect app on your smartphone and set up your emergency contact list. When you run, you must have your phone with you in order for the incident detection notification to be triggered and sent to your contacts. Your phone must be equipped with a data plan and remain in an area of network coverage where data is available. Lastly, emergency contacts must be able to receive text messages (standard text messaging rates may apply).

Ultimately, running is about freedom. You should feel able to step outside and train without being inhibited by safety concerns. When you’re equipped with a Garmin running watch with safety features, you can focus on the challenge and not the worry.

 

1When paired with a compatible smartphone. For safety and tracking features requirements and limitations, see Garmin.com/safety Incident Detection is not available for all GPS activity profiles on Garmin watches. It is available only for outdoor walk, run and bike activities.  

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.