Празнични попусти

GARMIN часовник е одличен подарок!

Повеќе >>

Си посветуваш ли секој ден време за себе?
Еве неколку совети како Garmin часовникот може да ти помогне да се погрижиш за себе и своето тело.

Поминуваме пандемија, некои од нас веќе се враќаат на работа, некои сеуште работиме од дома. Со сите овие обврски, лесно е да се заборавиме и да не внимаваме на себе.

Ако имаш Garmin часовник, имате сеопфатен поглед на тоа како се чувствувате во секој момент достапен само со едно движење на рачниот зглоб. Еве само неколку од нашите омилени начини да практикуваме грижа за себе со Garmin.

1. Хидратацијата е важна

Го слушате постојано, а сепак ние ќе ви кажеме: пијте вода. ДА! Пијте Вода. На вашето тело му се потребни течности од многу причини,  одржување на нормална температура, помагање на варењето, заштита на ткивата и зглобовите и регулирање на расположението. Значи, без разлика дали претпочитате пиете од чаша или да се провлекувате низ модерен сад за пиење, пијте вода.

За да помогнете да останете на вистинскиот пат, преземете го виџетот Garmin Hydration Tracking на вашиот компатибилен паметен часовник за да го најавите дневниот внес на вода и да поставите потсетници за да бидете сигурни дека ќе ја исполните целта за хидратација до крајот на денот.

2. Следи го твојот stress level

Буквално – Garmin часовниците ви овозможуваат да го видите тековното ниво на стрес во реално време на скала од 1 до 100. Компатибилните Garmin

уреди користат податоци за отчукувањата на срцето за да го измерат интервалот помеѓу секое од вашите отчукувања на срцето. Тоа време е регулирано од вашиот автономен нервен систем. Помалата варијабилност помеѓу отчукувањата на срцето укажува на повисоко ниво на стрес, а поголема варијабилност укажува на пониско ниво на стрес. Кул, а? Стресниот резултат од 0-25 покажува дека вашето тело е во состојба на мирување (претставено во сина боја); 26-50 означува низок стрес (светло портокалова); 51-75 укажува на среден стрес (потемно портокалово); и 76-100 е висок стрес (црвено).

3. Дозволи си време да дишеш

Ако нивото на стрес се приближува до црвено, тоа може да укаже на одлично време за пауза и здив. Garmin паметните часовници вклучуваат вградена активност за дишење која ќе ве води низ внимателни и смирувачки вежби за дишење кога ви треба мала помош. Додека дишете, вашиот часовник ќе ги следи вашите нивоа на стрес и дишење за да ви помогне да се усогласите и подобро да разберете колку добро функционираат вашите техники на дишење. Ако нивото на стрес е високо, часовникот може да ви испрати потсетник за опуштање што ќе ве поттикне да земете тајмаут и да завршите активност за дишење.

4. Практикувај добар одмор и сон

Сите негогаш сме биле ненаспани. Недоволното спиење (или доволно време во секоја фаза на спиење) може да ве претвори во зомби следниот ден, и тоа сигурно не му прави никаква услуга на вашето физичко или ментално здравје. Спиењето не само што ви помага да останете со бистар ум, туку е и критично за вашиот имунолошки систем. А сепак, толку возрасни не ја добиваат потребната количина на сон на постојана основа.

Користете го Garmin Sleep Score. Компатибилните часовници со напредно следење на спиењето можат да идентификуваат кога заспивате, кога се будите и кога вашето тело влегува во различни фази на спиење во текот на ноќта. Утрото, ќе добиете резултат за спиење на скала од 0-100 што ќе сумира колку долго спиете, квалитетот на тој сон и колку добро вашето тело успеа да се опорави од претходниот ден. Добивате дури и персонализирани сознанија што ќе ве известат што сте направиле добро – или што можете да направите во текот на денот за да ги подобрите шансите за подобар резултат за спиење следната ноќ.

5. Најди време за вежбање

Вежбањето ви дава ендорфин, а ендорфинот помага да бидете среќни.

Вежбањето е исто така важно за јачината на мускулите, здравјето на срцето и белите дробови, нивото на енергија и многу повеќе. Од одење до боди билдинг до пилатес, опциите за активност во спортскиот часовник Garmin се скоро бесконечни, затоа пронајдете што ви одговара и заработете ги ендорфините.

Во принцип, ние веруваме дека работите имаат тенденција да работат подобро кога вашиот ум и тело се поврзани, а понекогаш и вежбање малку грижа за себе е сe што е потребно.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.