×

Cart

Subtotal:

Упатство за корисници GARMIN Forerunner 265 и 965

Упатство за користење GARMIN Forerunner 265 и 965
v2.2023 Превземи.pdf

 

Поставување на часовникот
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пред да можете да го користите часовникот, мора да го приклучите на извор на енергија за да го вклучите.
За да го користите часовникот Lily™, мора да го поставите преку телефон или компјутер. Кога користите телефон, часовникот мора да се спари директно преку апликацијата Garmin Connect™, наместо преку поставките за Bluetooth® на вашиот телефон.
Од продавницата за апликации на вашиот телефон, инсталирајте ја апликацијата Garmin Connect.
Стиснете го клипот за полнење Повик број еден.
Полнач и уредот со пораки
Порамнете го клипот со контактите на задната страна на часовникот Повик број два.
Приклучете го USB-кабелот во извор за напојување за да го вклучите часовникот (Полнење на часовникот).
Здраво! се појавува кога часовникот ќе се вклучи.
Преден поглед на полначот и уредот
Изберете опција за да го додадете вашиот часовник на вашата сметка на Garmin Connect:
Ако ова е првиот уред што сте го спариле со апликацијата Garmin Connect, следете ги упатствата на екранот.
Ако веќе сте спариле друг уред со апликацијата Garmin Connect, од менито симбол на мени или симбол на менито, изберете Garmin Devices > Add Device и следете ги упатствата на екранот.
Откако ќе се спарите успешно, се појавува порака и часовникот автоматски се синхронизира со телефонот.
Вклучување и исклучување на часовникот

 

Часовникот Lily™ автоматски се буди кога комуницирате со него.

 

За да го вклучите екранот, изберете опција:

Ротирајте и подигнете го зглобот кон телото.

Допрете двапати на екранот на допир Повик број еден.

Преден поглед на уредот со повик

За да го исклучите екранот, ротирајте го зглобот подалеку од телото.

ЗАБЕЛЕШКА: екранот се исклучува кога не се користи. Кога екранот е исклучен, часовникот е сè уште активен и снима податоци.

Преглед на виџети и менија

 

Од лицето на часовникот, притиснете го симболот о на копчето за допир за да го видите главното мени.

 

Од лицето на часовникот, повлечете надолу за да го видите менито со контроли.

Од лицето на часовникот, повлечете налево или надесно за да ги видите виџетите

За што се може да Ви користи GARMIN часовникот Освен точно време и датум, GARMIN smart часовникот ви дава информации за пулс, потрошени калории, начин на спиење, ниво на стрес, ниво на подготвеност за тренинг, а вградени се и апликации за фитнес, пилатес, кардио, теретана, Во секоја апликација за одредениот интервал од старт до стоп ви мери колку калории, со кој пулс, VO2max, ефект од тренингот. Сите информации од телефонот ги читате на Вашиот GARMIN часовник. Компатибилно со Android / iPhone преку GarminConnect апликацијата..
Опции на менито Можете да го притиснете симболот о на копчето за допир за да го видите менито.
СОВЕТ: поминете по екранот за да се движите низ опциите на менито.
Симбол од менито за активност
Ги прикажува опциите за темпирана активност.Симбол на лице за часовник
Ги прикажува опциите за лице на часовникот.Симбол за поставки за време
Ги прикажува опциите за аларм, стоперката и тајмерот.Симбол за поставки
Ги прикажува поставките на уредот.
Носење на часовникот ВНИМАНИЕ

 

Некои корисници може да доживеат иритација на кожата по продолжена употреба на часовникот, особено ако корисникот има чувствителна кожа или алергии. Ако забележите некаква иритација на кожата, отстранете го часовникот и дајте ѝ време на кожата да заздрави. За да спречите иритација на кожата, проверете дали часовникот е чист и сув и не го затегнувајте премногу часовникот на вашиот зглоб. За повеќе информации, одете на garmin.com/fitandcare.

Носете го часовникот над коската на зглобот.

ЗАБЕЛЕШКА: Часовникот треба да биде цврст, но удобен. За попрецизни отчитувања на отчукувањата на срцето, часовникот не треба да се менува додека трчате или вежбате. За читање на пулсот оксиметар, треба да останете неподвижни.

Уред на рачниот зглоб

ЗАБЕЛЕШКА: Оптичкиот сензор се наоѓа на задната страна на часовникот.

Видете Решавање проблеми за повеќе информации за отчукувањата на срцето врз основа на зглобот.

Видете Совети за податоци за непостојана пулсна оксиметар за повеќе информации за сензорот за пулс оксиметар.

За повеќе информации за точноста, одете на garmin.com/ataccuracy.

За повеќе информации за носењето и негата на часовникот, одете на www.garmin.com/fitandcare.

Користење за тренинг Снимање темпирана активност
Снимање активност со поврзан GPS (се користи ГПС од вашиот телефон)
Снимање активност за тренинг за сила
Снимање на пливачка активност
Калибрирање на растојанието на лента за трчање
Карактеристики поврзани со Bluetooth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Часовникот Lily™ има неколку функции поврзани со Bluetooth® за вашиот компатибилен телефон користејќи ја апликацијата Garmin Connect™.

 

Поставувања на активности

Автоматски ја испраќа вашата активност до апликацијата Garmin Connect веднаш штом ќе ја отворите апликацијата.

Помош

Ви овозможува да испратите автоматизирана текстуална порака со вашето име и локација GPS до вашите контакти за итни случаи користејќи ја апликацијата Garmin Connect.

Најди ми го часовникот

Го лоцира вашиот изгубен часовник Lily што е поврзан со вашиот телефон и моментално е во домет.

Најдете го мојот телефон

Го лоцира вашиот изгубен телефон што е поврзан со вашиот часовник Lily и моментално е во домет.

LiveTrack

Им овозможува на пријателите и семејството да ги следат вашите трки и активности за обука во реално време. Можете да поканите следбеници користејќи е-пошта или социјални медиуми, дозволувајќи им да ги гледаат вашите податоци во живо на страницата за следење на Garmin Connect.

Контроли за музика

Ви овозможува да го контролирате музичкиот плеер на телефонот.

Известувања

Ве предупредува да ги гледате известувањата од вашиот телефон, вклучувајќи повици, текстуални пораки, ажурирања на социјалните мрежи, состаноци во календарот и друго, врз основа на поставките за известување на телефонот.

Софтверски ажурирања

Вашиот часовник безжично го презема и инсталира најновото ажурирање на софтверот.

Временски ажурирања

Ја прикажува моменталната температура и временската прогноза од вашиот телефон.

Примање дојдовен телефонски повик од телефонот преку часовникот.
Разговорот ќе се одвива на телефонот или соодветни слушалки
Кога ќе примите телефонски повик на поврзаниот телефон, часовникот Lily™ го прикажува името или телефонскиот број на повикувачот.

 

За да го прифатите повикот, изберете Симбол за одговор на телефон.

За да го одбиете повикот, изберете Симбол за одбивање телефон.

За да го одбиете повикот и веднаш да испратите одговор на текстуална порака, изберете Симбол за одговор на телефонот и изберете порака од списокот.

ЗАБЕЛЕШКА: За да испратите одговор на текстуална порака, мора да бидете поврзани со компатибилен телефон со Android™ користејќи Bluetooth® технологија.

Garmin Connect
 

 

 

Можете да се поврзете со вашите пријатели на вашата сметка на Garmin Connect™. Вашата сметка на Garmin Connect ви дава алатки за следење, анализирање, споделување и поттикнување едни со други. Снимајте ги настаните од вашиот активен животен стил, вклучувајќи трчање, прошетки, возења, пливање, планинарење и многу повеќе.

 

Можете да ја креирате вашата бесплатна сметка на Garmin Connect кога ќе го спарите вашиот уред со телефонот користејќи ја апликацијата Garmin Connect или можете да отидете на www.garminconnect.com.

Следете го вашиот напредок

Можете да ги следите вашите дневни чекори, да се придружите на пријателски натпревар со вашите врски и да ги исполните вашите цели.

Чувајте ги вашите активности

Откако ќе завршите и зачувате одредена активност со вашиот уред, можете да ја прикачите таа активност на вашата сметка на Garmin Connect и да ја чувате онолку долго колку што сакате.

Анализирајте ги вашите податоци

Можете да прегледате подетални информации за вашата активност, вклучувајќи време, растојание, отчукување на срцето, потрошени калории и приспособливи извештаи.

Мобилна апликација со податоци за одење

Споделете ги вашите активности

Можете да се поврзете со пријателите за да ги следите меѓусебните активности или да објавувате линкови до вашите активности на вашите омилени сајтови за социјално вмрежување.

Управувајте со вашите поставки

Можете да ги приспособите вашиот уред и корисничките поставки на вашата сметка на Garmin Connect.

Враќање на сите стандардни поставки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Можете да ги вратите сите поставки на часовникот на фабричките стандардни вредности.

 

Притиснете го симболот на копчето за допир за да го видите менито.

Изберете Симбол за поставки > Симбол за системски поставки > Ресетирање.

Изберете опција:

За да ги ресетирате сите поставки на часовникот на стандардните фабрички вредности и да ги зачувате сите информации и историја на активности внесени од корисникот, изберете Reset Default Settings.

За да ги ресетирате сите поставки на часовникот на стандардните фабрички вредности и да ги избришете сите информации и историја на активности внесени од корисникот, изберете Delete Data и Reset Settings.

Следете ги упатствата на екранот.

Нега на часовникот

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ

 

Избегнувајте екстремен шок и груб третман, бидејќи може да го наруши животниот век на производот.

Не користете остар предмет за чистење на уредот.

Никогаш не користете тврд или остар предмет за ракување со екранот на допир, бидејќи може да дојде до оштетување.

Избегнувајте хемиски средства за чистење, растворувачи и репеленти на инсекти кои можат да ги оштетат пластичните компоненти и завршни материјали.

Темелно исплакнете го уредот со свежа вода по изложување на хлор, солена вода, крема за сончање, козметика, алкохол или други груби хемикалии. Долготрајната изложеност на овие супстанции може да го оштети куќиштето.

Чувајте ја кожената лента чиста и сува. Избегнувајте пливање или туширање со кожената лента. Изложеноста на вода или пот може да ја оштети или обезбојува кожената лента. Користете силиконски ленти како алтернатива.

Не ставајте во средини со висока температура, како што е машина за сушење алишта.

Не чувајте го уредот на места каде што може да дојде до продолжено изложување на екстремни температури, бидејќи тоа може да предизвика трајно оштетување.

Полнење на часовникот
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ

 

Овој уред содржи литиум-јонска батерија. Видете во водичот Важна безбедност и информации за производот во полето за производот за предупредувања за производот и други важни информации.

ИЗВЕСТУВАЊЕ

За да спречите корозија, темелно исчистете ги и исушете ги контактите и околината пред да ги полните или поврзете на компјутер. Погледнете ги упатствата за чистење (Чистење на часовникот).

Стискајте ги страните на клипот за полнење Повик број еден за да ги отворите краците на клипот.

Полнач и уредот со пораки

Порамнете го клипот со контактите Повик број два и отпуштете ги краците на клипот.

Приклучете го USB-кабелот во извор на енергија.

Наполнете го часовникот целосно.

Максимизирање на траењето на батеријата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Можете да направите неколку работи за да го продолжите животниот век на батеријата.

 

Намалете ја осветленоста на екранот и истекувањето (System Settings).

Намалете го нивото на вибрации (Поставување на нивото на вибрации).

Исклучете ги гестовите со зглобот (Системски поставки).

Во поставките за центарот за известувања на телефонот, ограничете ги известувањата што се појавуваат на часовникот Lily™ (Управување со известувања).

Исклучете ги паметните известувања (Поставки за предупредување).

Исклучете ја безжичната технологија Bluetooth® кога не користите поврзани функции (Bluetooth Settings).

Исклучете го следењето на спиењето со пулс оксиметар (Вклучување на следење на спиење со пулс оксиметар).

Исклучете го следењето на срцевиот ритам врз основа на зглобот (Поставки за монитор за отчукување на срцето на рачниот зглоб).

ЗАБЕЛЕШКА: Мониторингот на срцевиот ритам базиран на рачниот зглоб се користи за пресметување на минути со енергичен интензитет, максимум VO2, батерија на телото, ниво на стрес и потрошени калории.

 
Компанијата Гиззо Консалтинг дооел, како авторизиран GARMIN партнер и увозник комплетно го застапува GARMIN во Македонија, обезбедува целосна техничка поддршка, сервис и корисничка поддршка. Дистрибуцијата на производите и прием во сервис ја вршат и нашите овластени продажни партнери.
Online упатства и поддршка https://garmin.mk/support 

Во ГАРАНТЕН РОК или пост-гарантен кориснички период, слободно обратете се на нашиот
email info@garmin.mk,
076 306 200 или078 306 200 [viber&whatsapp]
во најкраток рок ќе Ви одговориме со решение.
Ако имате потреба за сервис или реализирање на гаранција, погледнете на дадените линкови.

 

Како да постапам за достава во сервис – https://garmin.mk/info/service

Детали за Garmin 2 години гаранцијаhttps://garmin.mk/info/warranty 

  Прием за проверка во сервис и техничка поддршка
кај овластен партнер
GARMIN Showroom Skopje
НАВИГАТОР ИТС дооел
бул.Партизански одреди бр.107, Карпош. 1000 Скопjе
076 306 200
  Упатство за постапување во случај кога сакате да се ослободите од електронски отпад:
-Електричниот и електронскиот отпад во себе содржи опасни елементи и тешки метали кои доколку дојдат во допир со природата се многу штетни и можат да предизвикаат еколошка катастрофа.
-Граѓаните, имаат право бесплатно да го остават електричниот и електронскиот отпад, односно својот неисправен електричен уред во продажните места, а продавачот е должен да го преземе.

Линк до детални упатства од производителот GARMIN – Manual GARMIN Lily – open link