Wine & Love

Намалени цени во Февруари!

Повеќе >>

Пулсна оксиметрија Pulse OX

PULSE OX
На сите различни клетки во вашето тело им треба кислород за да функционираат правилно. Вашиот циркулаторен систем, кој ги вклучува срцето, белите дробови и крвта, сите заедно работат за да внесуваат кислород од околината во вашите клетки.

Кислородот се извлекува од воздухот што ги исполнува вашите бели дробови кога вдишувате. Се меша во вашето снабдување со крв и се турка низ вашето тело со секое отчукување на срцето. Пулс оксиметар мери колку кислород (во споредба со максималниот капацитет) има во вашиот крвоток додека патува низ вашето тело.

Ако ја мислите вашата крв како воз и кислородот како патниците во тој воз, пулс оксиметар ви кажува колку возот е преполн во споредба со максималниот капацитет. Кога на секое седиште во возот има патник кој седи во него, тогаш возот работи со капацитет од 100%.

Компатибилните уреди за носење на Garmin користат комбинација од црвени и инфрацрвени светла со сензори на задниот дел од уредот, кои можат да го проценат процентот на оксигенирана крв (периферна заситеност со кислород, SpO2%) достапна во вашата крв. Општо земено, оваа вредност треба да биде 95% или повисока во повеќето поставки, но оваа вредност може да биде под влијание на висината, активноста и здравјето на поединецот. Бројките под 90% може да се сметаат за ниски, според Клиниката Мајо.

Вашиот уред не е наменет за медицински цели и на сите прашања во врска со читањето на Pulse Ox треба да одговори вашиот лекар или друг квалификуван здравствен работник. Pulse Ox не е достапен на уредите Garmin во сите земји.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.