Празнични попусти

GARMIN часовник е одличен подарок!

Повеќе >>

Тимот за развој на GARMIN Health апликации соработува со Алцхајмеровото истражуачката организација од Велика Британија, една од водечките добротворни организации за истражување на деменција во светот, посветена на дијагностика, превенција, третман и лекување. Нашата цел е да помогнеме во намалувањето на ризикот на луѓето од развој на деменција инспирирајќи ги да направат позитивни промени во животниот стил.

На секои три минути некој во Велика Британија развива деменција, и како што стои, низ целата земја скоро еден милион луѓе живеат со оваа состојба. За секој од нив, нивните семејства и нивните пријатели влијанието е огромно. Додека во моментов нема ефективни третмани за забавување, стопирање или лекување на болести кои предизвикуваат деменција, постојат чекори што луѓето можат да ги преземат за да помогнат во намалувањето на ризикот. Но, само 34% од јавноста сметаат дека е можно да се намали ризикот од развој на деменција.
Сега, заедно со истражувањето на Алцхајмерово Обединетото Кралство, ние сме страсни да покажеме на јавноста дека тоа е всушност, невистинито.
Истражувањата сугерираат дека до третина од случаите со деменција може да се намалат со фактори кои се под наша контрола да се променат. Најновите докази сугерираат дека здравата исхрана, одржувањето на здрава тежина и физички и психички активни можат да ги намалат шансите на луѓето за развој на деменција.
Кардиоваскуларните вежби се одличен, достапен и забавен пат за намалување на ризикот и ние сакаме да ги охрабриме луѓето да останат активни, без оглед на нивната возраст или фитнес. Користењето паметен часовник е одличен начин за следење на напредокот, да останете мотивирани и да ги охрабрите сите да влезат во добри навики и да ги постигнат своите индивидуални цели, без разлика дали едноставно да останат активни или за поголеми предизвици за прибирање средства.
Како дел од нашето партнерство, ќе станеме официјален спонзор на спортските настани на Алцхајмеровите истражувања во Велика Британија за следните три години, вклучувајќи го и новиот хуманитарен предизвик за прибирање финансиски средства, Требл, кој започнува на 1 април и ќе ги охрабри луѓето да се кандидираат за трчање, велосипедизам и пливачки предизвици, додека се соберат средства за важни истражувања на деменција.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the basket. No products in the basket.